04. september 2020 - 17:00 tot 20:00
Vrijzinnig Limburg
BelgiumHasseltA. Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt, Belgium

D-I-A-L-O-O-G – Joke Timmermans en An De Becker, Vrijzinnig Limburg, vrijdag, 04. september 2020In 2019 worden Joke Timmermans en An de Becker uitgeroepen tot laureaten van de SASK Academieprijzen. Ze kennen elkaar niet, hun werelden liggen mijlenver uit elkaar. Joke is fotografe en capteert de realiteit in krachtige, kleurrijke beelden, An studeerde af in de richting Productontwerp en creëert wonderbaarlijke objecten vanuit exploratie van de dagelijkse realiteit. Hun laureatenprijs brengt hen samen in eenzelfde ruimte van Vrijzinnig Punt Hasselt. Ze besluiten hun werken niet gewoon naast elkaar te plaatsen, maar op zoek te gaan naar gelijkenissen en confrontaties.

De tentoonstelling Dialoog brengt twee werelden samen op een manier die verrassend is, niet alleen voor de toeschouwer maar ook voor de kunstenaars zelf.JOKEJarenlang liep Joke Timmermans in haar eentje met haar Nikon door New York, de stad waar ze thuis komt. Ze jaagt geen drama of spektakel na. Voor haar geen mist of duisternis. Ze versnelt of vertraagt niet, stelt zich niet hoog of laag op. Standpunt en compositie zijn een constante: neutraal, van waar ze staat, rechttoe, rechtaan.

Het resultaat zijn heldere, leesbare beelden. Verhaallijnen lopen over en door elkaar. De bal ligt bij de toeschouwer die in het observatiekader het verhaal bepaalt.

Haar foto’s van New York zijn meer dan een reeks portretten, stillevens of straatscènes. Het is een portret van een stad die zich openbaart en zich voor de lens uitkleedt tot alleen de mens overblijft.Joke Timmermans studeerde Fotografie aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Hasselt en won in 2019 de Academieprijs Robert Vandereycken.AN“Design is not about the way you look.

Design is about the way you look.”

NEMOHDit statement typeert de manier waarop An De Becker ontwerpt.

An De Becker vertrekt vanuit kijken, exploratie, gaat naar de essentie en creëert.

Haar open blik naar de wereld en de kleine dingen om haar heen leiden tot unieke objecten waarbij ze mensen verwondert en een glimlach creëert. Deze brengt ze naar buiten onder de naam NEMOH.An De Becker studeerde Productontwerp aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Hasselt en won in 2019 de Academieprijs Pierre ***.Tentoonstelling: 04/09/20 tot 20/09/20, za 14u - 17u, zo 15u - 17u (vrije toegang)kunstpunt CAFÉ met artist talks:

vr 4/09: 19u-20u / 20u–21u / 21u–22u

zo 13/09: 14u–15u / 15u-16u / 16u-17u

Inschrijving per tijdslot van een uur via email (beperkt aantal plaatsen)

vrijdag, 04. september 2020, Vrijzinnig Limburg, D-I-A-L-O-O-G – Joke Timmermans en An De Becker

Vind meer interessante evenementen
Krijg event aanbevelingen op basis van uw Facebook-smaak. Snap het nu!Toon me de geschikte evenementen voor mijNiet nu