Black Bombaim + Mattias de Craene, Trix, donderdag, 11. april 2019

Portugese heavy psych ontmoet free jazz. Mattias De Craene en Black Bombaim spelen eerst elk een reguliere eigen set en zullen daarna samen een eigen interpretatie van het legendarische album "Black Bombaim & Peter Brötzmann" uit 2017 geven.


Black Bombaim is een stoner- en psychband uit Portugal, die in 2014 nog mocht aantreden op ons podium tijdens Desertfest. Het trio maakt instrumentale jams en improv gehuld in spaced-out gitaarlijntjes en stroperige bassen. 
Een paar jaar geleden ontmoette dit kosmische drietal de Duitse jazzsaxofonist Peter Brötzmann. Een samenwerking zat er vlug in. Het resultaat was jazzy psychedelica met een flinke scheut energie, waarin geen van beide tegemoetkwam. 
"Het is een plaat van groove, hypnose en brute intensiteit, en misschien de gedroomde entree voor wie vanuit die rockflank op zoek is naar een opening om de wereld van de improvisatie verder te verkennen." - enola


Mattias De Craene kent u wellicht van de funky rockformatie Nordmann, de eerste instrumentale band ooit dat zilver haalde op Humo's Rock Rally. Onder de noemer MDC III stond hij afgelopen We Are Open nog op ons podium en liet hij ons verloren lopen tussen de lianen van jazz, pop en impro.


donderdag, 11. april 2019, Trix, Black Bombaim + Mattias de Craene

ALMIGHTY MIGHTY

ALMIGHTY MIGHTY

vrijdag 08. november 2019
Dungeons and Drag Queens
maandag 24. juni 2019
Frank Carter & The Rattlesnakes
zaterdag 09. november 2019
MY BABY
donderdag 12. december 2019
WILLIAM FITZSIMMONS
woensdag 09. oktober 2019
Duncan Laurence
zaterdag 30. november 2019
Vind meer interessante evenementen
Krijg event aanbevelingen op basis van uw Facebook-smaak. Snap het nu!Toon me de geschikte evenementen voor mijNiet nu